door tibet       021



Pieter Parmentier

 

 

 

 

At the end of several 'fietsexpeditie' stories you will find (a link to) the article in English.  

Beste lezer,

Deze verzamelsite biedt een selectie van m'n schrijfsels en foto's en een persoonlijk kijkje in mijn leven. Bij voorbaat excuus voor het feit dat het vaak over mezelf gaat en over mijn mening, visie en belevenissen.

Overeenkomsten met bestaande organisaties, producten, personen en gebeurtenissen berusten niet op toeval.

 

 img003    

1953

P4180016   

2017

 

6de42aba-d009-434f-8138-9ce3f650da49.jpg

2022

 

Mijn oudste herinneringen gaan ruim 70 jaar terug maar daarmee zal ik de lezer niet vermoeien. Van horen zeggen, weet ik dat mijn geboorte gebeurde op de vroege maandagochtend van vier juni 1951, in het grootouderlijk huis aan het Plantsoen te Leiden. 

Twee broertjes waren er getuige van en later kwam er nog een zusje. Na een rustige jeugd (waarin ik slechts één keer bijna met m'n autoped onder een auto kwam) en een uitgebreide schooltijd in Oegstgeest, Wassenaar en weer in Oegstgeest, was het studeren geblazen in Groningen. Daar vond ik in 1974 het geluk in de persoon van Dineke en zij bezorgde ons, met een kleine bijdrage van mij, twee prachtige kinderen.

Tot zover mijn leven in het kort. Op deze site vind je meer, veel meer want in ruim een halve eeuw heb ik vrij regelmatig geschreven. Er is wellicht voor elk wat wils, variërend van commentaar op het nieuws tot werkzaamheden, vakantieverhalen, fietsexpedities en andere hobbies.

Aanbevelingen en suggesties ter aanvulling en/of correctie zijn natuurlijk welkom.

Met vriendelijke groet, 

Pieter Parmentier

PS: De bovenste foto is (in oktober 2001) genomen terwijl ik ergens onderweg in de Tibetaanse woestijn zat te werken aan het reisverslag. Dat verhaal kon, zo nu en dan per satelliet verstuurd worden naar familie en vrienden thuis. Ons hoog(s)tepunt tijdens die expeditie was Mount Everest. Maar niet de top hoor ;-)

Het verhaal is te vinden in het hoofdstuk fietsexpedities en op https://www.andersreizen.nl/?s=parmentier

Sindsdien ben ik met Dineke of met m'n fietsclubje o.a. nog een keer de Himalaya in gefietst, drie keer de Andes, de Atlas en over vele Europese bergen.

 

P8220134 2

Lachend de berg op; 2016 Asturië